fbpx
Menu

3 Producten die je niet wil dropshippen van AliExpress

3 Producten die je niet wil dropshippen van AliExpress

Key take-aways

Een veelgemaakte fout bij het starten van een Dropship business is het doen van research. Mensen kiezen producten op basis van wat zij denken dat werkt en importeren allerlei random producten via AliExpress naar Nederland. Als een gevolg daarvan kun je slechte resultaten behalen met je webshop, of met veel retourtjes of klantenservice-werk komen te zitten. Ook kun je in de problemen komen als je per ongeluk producten importeert die je niet in Nederland mag verkopen. Daarom heb ik de Ali Blacklist gemaakt. Deze kun je downloaden in het vak hiernaast. Op deze Ali Blacklist vindt je onder andere de drie producten hieronder, die je dus beter niet kunt verkopen via AliExpress:

  1. Kleding: Kleding leid tot veel retour omdat het niet past of omdat mensen veel verschillende maten kopen. Voorkom stapels aan retourproducten en verkoop deze kleding niet!
  2. Producten met merken of copyright er op: Ik heb zelf deze fout ook gemaakt door te denken dat een afbeelding op een product niet beschermd zal zijn. Als een gevolg van die fout heb ik duizenden euro’s boete moeten betalen. Voorkom boetes en verkoop alleen producten die vrij van copyright of beschermde merken zijn!
  3. Elektronica: We hebben hier natuurlijk te maken met elektronica uit China. Er kunnen dus defecten bij zitten, of mensen weten niet hoe ze werken, wat kan leiden tot veel werk in klantenservice. Je kunt dit voorkomen door geen elektronische producten te verkopen waar je zelf geen kennis van hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Hey, waar ga je heen? :)

We weten het, het internet staat vol met interessante dingen. Maar vanavond hebben we een gratis training over hoe je in 4 stappen je eigen business op kunt zetten. We denken dat je er misschien wel wat aan zou kunnen hebben. Je kunt je plek reserveren met de knop hieronder.