Category
5 min read

Wie is Joshua Kaats?

Geschreven door: 
Joshua Kaats
Gepubliceerd op:
July 1, 2024
Meld je aan voor de blog nieuwsbrief!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Joshua Kaats is sinds 2017 een online ondernemer en is eigenaar van meerdere bedrijven in verschillende industrieën. Het unieke aan Joshua zijn ondernemerscarrière is dat al zijn bedrijven online zijn gevestigd en geen fysieke locaties hebben. Je zou Joshua weleens gezien kunnen hebben op televisie of YouTube bij populaire programma’s zoals de NOS, de Lotgenoten Podcast en VICE. 

In dit artikel ga je meer leren over zijn carrière, hoe hij is begonnen en wat hij nog allemaal wil bereiken. 

Hoe is Joshua begonnen?

Joshua is begonnen met ondernemen nadat hij terugkwam van zijn backpack reis naar Thailand. Daar heeft hij verschillende ondernemers ontmoet die geld vanaf hun laptop verdienen terwijl zij de wereld rondreizen. Zij maakten gebruik van het dropshipping businessmodel en dit was precies het leven wat Joshua voor ogen. Door deze ondernemers te ontmoeten, besefte hij dat ook hij dit leven kon creëren. 

Terug in Nederland begon hij op zijn slaapkamer bij zijn ouders thuis, alleen kwam hij snel vast te zitten. Hij moest het helemaal alleen doen en doordat hij geen hulp had in Nederland lukte het hem niet om de gewenste resultaten te behalen. Hij besloot om alles of niets te spelen en kocht met zijn laatste spaargeld een ticket naar Thailand om zichzelf te omringen met andere succesvolle ondernemers. Vanaf dit moment is zijn succes exponentieel gegroeid en sindsdien is hij nooit meer gestopt met ondernemen.

Wat heeft hij tot nu toe bereikt?

Sinds 2017 heeft Joshua al meer dan €100.000.000 aan online sales gedraaid met zijn verschillende bedrijven. Hij heeft 4 miljoenenbedrijven opgezet in 3 verschillende industrieën en is nu druk bezig met de vijfde. Zijn specialisatie ligt in de E-commerce markt en het is dan ook niet gek dat zijn eerste bedrijf een webshop was. Hierbij maakte hij gebruik van het dropshipping businessmodel, omdat er weinig risico’s aan zijn verbonden.

Zijn succes is begonnen bij het opstarten van diverse webshops waarmee hij fysieke producten aan mensen verkocht. Het begon bij fitnessproducten, maar al snel vond hij andere producten om zijn bedrijven uit te breiden. Na ervaring opgedaan te hebben in de E-commerce markt besloot hij om anderen te helpen met het opstarten van webshops. Hieruit is de Dropship Academy ontstaan, wat tot vandaag de dag nog steeds de grootste, beste en betrouwbaarste aanbieder van E-commerce educatie in Nederland is.

Zijn ondernemersreis samengevat:

➡️ 2017: Vertrok met bijna niets naar Thailand met als droom te leven als ‘Digital Nomad’

➡️ 2018: 3 businessmodel geprobeerd die (gelukkig) allemaal zijn gefaald

➡️ 2019: De code naar vrijheid gekraakt en meerdere succesvolle webshops opgestart

➡️ 2020: Opende de ‘Dropship Academy’ om anderen te helpen online succes te behalen

➡️ 2021: IMU award ontvangen voor het behalen van €1.000.000,- omzet

➡️ 2022: Dropship Academy mijlpaal: 7100+ mensen geholpen & 23 miljonairs gecreëerd

➡️ 2023: Mijn droom realiteit gemaakt door een villa te laten bouwen op Bali, Indonesië

Wat deed Joshua voor het ondernemen?

Joshua kon niet altijd de wereld rondreizen, in snelle auto’s rijden en bij de lekkerste restaurants eten … Voor zijn ondernemerssucces ging hij gewoon als de doorsnee-Nederlander naar werk en school. 

Op de hogeschool van Utrecht begon hij aan de opleiding Commerciële Economie, alleen deze heeft hij niet afgemaakt, omdat hij zich volledig wilde focussen op ondernemen.

Zijn succes komt neer op een eeuwenoud principe:

“Je hoeft niet groot te zijn om te beginnen, maar je moet wel beginnen om groots te worden.”

Iedereen begint ergens, maar met de juiste inzet en strategie kan iedereen succesvol worden.

Waarom helpt Joshua anderen met ondernemen?

Joshua weet als geen ander hoe zwaar het kan zijn als je het helemaal alleen moet doen. Hij heeft het zelf meegemaakt! Door de negatieve ervaring hiermee besloot hij om zijn kennis in te zetten voor anderen. Hij weet als geen ander dat je samen verder komt dan alleen. Ondernemen is namelijk een teamsport en door samen te werken, komt iedereen het verst. 


Dat Joshua een teamspeler is, blijkt uit de community die hij heeft opgebouwd met de Dropship Academy. Nieuwe studenten komen direct in deze community zodat ze kunnen netwerken met andere online ondernemers. Wat Joshua hieraan heeft? Simpel! Het komt regelmatig voor dat studenten grote ondernemers worden die miljoenen euro’s omzet maken. Zij ontdekken op hun reis ook weer nieuwe dingen waar Joshua zelf van kan leren. Je kunt het zien als een oneindige cyclus van leermomenten!

Wat zijn resultaten van de studenten van Joshua?

De resultaten van de studenten van Joshua zijn indrukwekkend en veelzeggend over de effectiviteit van zijn benadering in ondernemerschapsonderwijs. Dankzij de Dropship Academy en de ondersteunende community die Joshua heeft opgebouwd, hebben vele studenten aanzienlijke successen geboekt in de online ondernemerswereld. Sommige studenten zijn uitgegroeid tot grote ondernemers die miljoenen euro's omzet genereren. 

Deze successen illustreren niet alleen de waarde van de aangeboden kennis en het netwerk binnen de Dropship Academy, maar ook hoe essentieel samenwerking en gemeenschapsgevoel zijn in het ondernemerschap.

De studenten profiteren van een omgeving waarin ze kunnen netwerken, van elkaar kunnen leren, en toegang hebben tot de kennis en ervaring van Joshua en andere ervaren ondernemers binnen de community. 

Conclusie

Joshua Kaats is een voorbeeld van iemand die groot gedroomd heeft en dit ook heeft waargemaakt. Hij begon met weinig, maar heeft nu veel bereikt. Hij heeft veel geld verdiend met zijn online bedrijven en heeft zelfs anderen geholpen hetzelfde te doen. Hij heeft een plek gemaakt waar mensen kunnen leren en samen kunnen werken, genaamd de Dropship Academy. Hierdoor hebben veel mensen, net als hij, succesvolle bedrijven kunnen starten.

Joshua's verhaal laat zien dat je van klein beginnen naar iets groots kunt groeien als je er echt voor gaat. Hij heeft zelf moeilijke tijden meegemaakt, maar gaf niet op. Nu helpt hij anderen om niet alleen te werken maar samen, want samen kom je verder. Zijn succes en dat van zijn studenten laten zien hoe belangrijk het is om met elkaar te werken en van elkaar te leren.

Dus, de grote les van Joshua is dat iedereen succesvol kan worden als je hard werkt, leert van anderen en samenwerkt. Zijn verhaal en de verhalen van zijn studenten bewijzen dat dit echt werkt.