Category
5 min read

Is een Dropshipping cursus het waard?

Geschreven door: 
Joshua Kaats
Gepubliceerd op:
July 1, 2024
Meld je aan voor de blog nieuwsbrief!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Dropshipping cursussen … je hebt het vast weleens voorbij zien komen. Maar wat zijn dit voor cursussen en zijn ze het wel waard? Hier zijn de meningen over verdeeld, want de een vindt van wel, maar de ander vindt van niet. In dit artikel ga je ontdekken wat je kunt doen met een Dropshipping cursus, wat je ervan leert en of een cursus het waard is om te kopen. 

Wat is een Dropshipping cursus?

Je kunt een Dropshipping cursus vergelijken met elke andere cursus die je kunt volgen. Je leert in een korte periode alles wat je coach weet over een bepaald onderwerp, in dit geval Dropshipping. Bij een Dropshipping cursus leer je dit allemaal online door middel van videotrainingen. Een goede cursus zal begeleid worden door verschillende coaches die je kunt benaderen op het moment dat je zelf niet verder komt met de informatie uit de videotrainingen. 

Wat leer je bij een Dropshipping cursus?

Een Dropshipping cursus biedt een gedetailleerd overzicht van een Dropshipping business. Dit houdt in dat je leert hoe je een online winkel opzet, producten selecteert zonder deze op voorraad te hoeven hebben, en hoe je deze producten direct van de leverancier naar de klant kunt laten verzenden. Daarnaast behandelt een goede cursus ook belangrijke aspecten zoals advertenties maken, klantenservice, marketingstrategieën, en het optimaliseren van je winstmarges.

De voordelen van een Dropshipping cursus

1. Stap-voor-stap begeleiding

Veel cursussen bieden een gestructureerde aanpak, waarbij je vanaf het begin wordt begeleid bij het opzetten van je Dropshipping bedrijf. Dit is vooral belangrijk voor beginners die niet weten waar ze moeten beginnen en voor de eerste keer in aanraking komen met het businessmodel.

2. Leer van ervaren coaches

De kennis die je opdoet, is afkomstig van mensen die zelf succes hebben gehad in de Dropshipping wereld. Hun inzichten en tips kunnen je helpen valkuilen te vermijden en sneller succes te behalen. Hoe beter de coaches van een cursus zijn, hoe sneller jij gewenste resultaten kunt behalen.

3. Flexibiliteit

Omdat de meeste cursussen online zijn, kun je leren op je eigen tempo en volgens je eigen schema. Dit maakt het ideaal voor mensen die Dropshipping naast hun huidige baan of studie willen verkennen.

4. Netwerkmogelijkheden

Sommige cursussen bieden toegang tot een community van gelijkgestemden. Dit netwerk kan waardevol zijn voor het delen van ervaringen, het krijgen van feedback, en het vinden van zakelijke partners. Daarnaast blijf je altijd op de hoogte van recente updates en strategieën die gedeeld worden in de community.

De nadelen van een Dropshipping cursus

1. Kosten

De prijzen van cursussen kunnen variëren van honderden tot tienduizenden euro's. Het is belangrijk om de kosten af te wegen tegen de potentiële opbrengsten en te overwegen of je het geld niet beter kunt investeren in je bedrijf als je al een bedrijf hebt. Als je nog geen bedrijf hebt, maar dit wel wilt dan kan een Dropshipping cursus een rendabele investering zijn. 

2. Kwaliteit

Niet alle cursussen zijn gelijk. Sommige kunnen verouderde of onvolledige informatie bevatten. Het is belangrijk om onderzoek te doen naar de cursus en de coach(es) voordat je een aankoop doet.

3. Geen garantie op succes

Hoewel een cursus nuttige kennis en tools kan bieden, hangt succes in Dropshipping af van je eigen inzet. Als je de cursus koopt, maar besluit om alle stof maar voor de helft toe te passen of sommige delen over te slaan, dan is de kans groot dat je geen succes zult behalen. Maar als je alles toepast wat je wordt uitgelegd dan is het enkel en alleen wachten tot de resultaten beginnen te komen.

De Dropshipping cursus van de Dropship Academy

De Dropship Academy is al jarenlang de marktleider van Nederland en België op het gebied van Dropshipping educatie. Momenteel zijn er al 7100 studenten succesvol geholpen met de bewezen strategieën van de Dropship Academy. De Dropship Academy was de eerste in Nederland met een Dropshipping cursus en heeft daardoor vandaag de dag veruit de meeste trainingen.

De cursus is opgebouwd uit:

1. Videotrainingen

De Dropship Academy biedt meer dan 40 uur aan waardevolle videotrainingen over het Dropshipping businessmodel. In de videotrainingen word je begeleid bij de cruciale aspecten van een Dropshipping business zoals producten vinden, advertenties maken, websites bouwen, klantenservice, marketingstrategieën en nog veel meer.

2. Community

De community van de Dropship Academy is een levendige plek waar gelijkgestemden met elkaar overleggen over hun bedrijven. Elke cursist wordt direct in de community geplaatst waardoor het leerproces aanzienlijk wordt versneld.

3. Coaches

De Dropship Academy heeft 15 van de beste Dropshipping coaches van Nederland die zelf miljoenen verdienen met hun eigen webshops. Dit zijn ondernemers die op dit moment nog in de game zitten en hun bevindingen continu delen met de community. Zij staan bijna 24/7 voor de cursisten klaar om vragen te beantwoorden.

4. Events

Bij de Dropship Academy geloven we in verbinding en er is geen betere manier om met elkaar te verbinden dan samenkomen. Daarom organiseren we regelmatig events bij restaurants of hotels zodat de community gezellig met elkaar kan samenkomen. Dit zijn perfecte netwerkgelegenheden, omdat je kunt praten met andere ondernemers en Dropshippers.

5. Garantie

We hebben al 7100 studenten succesvol geholpen met onze bewezen strategieën en weten 100% zeker dat deze strategieën voor iedereen kunnen werken. Om die reden bieden wij een 100% geldteruggarantie op het moment dat een student nog geen sales heeft gemaakt binnen 30 dagen. Natuurlijk geldt dit wel alleen als we kunnen zien dat de student er alles aan heeft gedaan en alles heeft gevolgd wat we diegene hebben geleerd.

Conclusie

Of een Dropshipping cursus het waard is, hangt af van je persoonlijke situatie, leerstijl, en zakelijke doelen. Als je nieuw bent in de wereld van e-commerce en bereid bent te investeren in je opleiding, kan een cursus een waardevolle bron van kennis zijn. Echter, het is essentieel om je onderzoek te doen en realistische verwachtingen te hebben. Onthoud dat succes in Dropshipping, net als in elk ander bedrijf, niet overnacht komt. Het vereist hard werken, doorzettingsvermogen, en een voortdurende bereidheid om te leren en je aan te passen.